hotelli-cumulus-pinja-tampere.jpg

Ulkomaanmatka, lomamatka ja laihduttaminen... miten ne voi yhdistää?!? Siinä vasta pulma, jonka kanssa niin moni painiskelee!

Onpa aikaa vähän vierähtänyt viime postauksesta. Kirjoitan pariakin eri blogia, niin tahtoo sitten jotkut blogit jäädä vähän heitteille. Tykkään niin kirjoittaa, niin käytän näitä blogeja vähän kuin päiväkirjoina eri aiheista. Nää on julkisia, koska mua ei haittaa vaikka joku mun löpinöitä lukisikin, voihan niistä olla jollekin hyötyä ja huvia.

Olen siis nyt ollut jo koko syksyn laihiksella. Viis kiloa on tippunut ja aion tiputtaa vielä toiset viis. Motiivina on siis tiputtaa raskauden jälkeiset kilot ja vähän edellisestäkin jääneitä. Haluan sellaiseen kuntoon, että voin taas alkaa käyttää muutaman vuoden takaisia vaatteita. Mulla oottaa koko vaatekaapillinen aivan "uusia" vaatteita!

Olen pian lähdössä mieheni kanssa pienelle kaupunkilomalle eurooppaan. Lomalla laihduttaminen on aina niin ongelmallista, että täytyy vähän purkaa sitä asiaa! Miten hotellissa ensinnäkin voi laihduttaa, kun siellä on aamulla kaikki ihanat pekoniaamiaiset ja muut? Ja ulkomailla ja lomalla ylipäätään kun tekisi mieli vähän hellittää ja napsia sitä sun tätä ja maistella kaikkea ilman että pitäisi miettiä koko ajan kaloreita! Pitäisikö vain tehdä niin, että unohdan sen laihiksen viikoksi ja annan mennä?! Ja kärsin ehkä sen puolen kilon takapakin mikä siitä todennäköisesti tulisi, kun en sillä viikolla pääse edes liikkumaan, mitä nyt siellä reissussa tulee käveltyä... Miten te ootte ruukannu tämän asian kanssa toimia?

Jos totta puhutaan en oikeastaan ole suorastaan vain laihduttanut vaan olen pyrkinyt tekemään pysyvän muutoksen ruokavaliossani, sellaisen, josta voin pitää kiinni myöhemminkin! En halua nähdä nälkää, siksi mun täytyy laittaa suuhun sellaista, joka pitää nälän mutta jossa on sen verran energiaa että paino pikku hiljaa tippuu. 

Muutin ruokavaliota vähitellen, käyttäen apuna MTV:n Keventäjät ohjelmaa. Pitämällä siellä aktiivisesti ruokapäiväkirjaa, sain vähitellen selville mistä mun ruokavalion ylimääräiset kalorit muodostuu. Esimerkiksi söin aamupalalla vähän marjoja, jugurttia, pari leipää, mehua, kahvia ja kahvin kanssa jonku herkun. Näistä kerty noin 500 kalorin aamupala. Sittemmin lisäsin marja-annosta kolmeen desiin, vähensin jugurtin desiin, jätin sokerin ja leivän pois ja lisäsin tilalle leseitä ja pähkinöitä. Kahvin kanssa nappaan palan tummaa suklaata. Näillä muutoksilla kalorimäärä tipahti 300 tai alle ja olo pysyy energisenä ja kylläisenä paljon pidempään! Veden määrää lisäsin myös, juon vettä ennen aamupalaa aina noin puoli litraa.

Voin siis hyvin jatkaa tällä mallilla myös siellä reissussa. Ehkä voin napsia paikallisia herkkuja nyt enemmän, mutta ei lahduttaminen ole loppujen lopuksi muuta kuin valintoja. Valitsen ravintolan ruokalistalta kasvisvokin revityn possun sijaan ja kasviskeiton lounaaksi kroissantin sijaan. Ehkä en pyri tiputtamaan tuolla lomaviikolla, mutta jos nyt sais niin, ettei paino nousiskaan!