Lomarengas-varaa-mokki-talvella-varaahot

Moi taas lukijat! Näköjään jää aika harvaksi tää mun kirjoittaminen... Mut ei se mitään, tää onkin enemmänkin ku päiväkirja eikä mikään lukijoidenkalastelublogi.

Alkaa olla käsillä taas se aika, kun varailen sen vuoden ainoan mökkiloman, joka kuitenkin on joka vuosi pakko järjestää, nimittäin hiihtoloma laskettelukeskuksessa. Muuten käytämme lomailuun lähinnä asuntovaunua ja lisäksi joitakin kertoja vuodessa käydään myös hotellissa vähän huilaamassa tai kylpylähotellissa perheen kanssa rentoutumassa.

Hiihtolomalla en kuitenkaan jotenkin osaa mennä kylpylään enkä hotellin. Minulle ja koko meidän perheelle hiihtoloma on aktiiviloma, jolloin ulkoillaan niin paljon kuin pystytään, urheillaan ja nautitaan yhdessäolosta! Tämä onnistuu mökillä paremmin, hotellissa ei oikein voi viettää aikaa, sieltä pitää aina lähteä johonkin. Kuka nyt viittisi istua viikon tunkkaisessa hotellihuoneessa! :O

Vuokramökit netistä

Netistä on todella helppo selata vuokramökkejä! Mää saatan käyttää ja kattoa monilta eri varaussivustoilta, kuten esimerkiksi Kalasaalis.com varaussivusto on tullut tutuksi miehen kalastusharrastuksen kautta. Siellä tuo mökkien selaus on helppo, looginen ja nopea, lisäksi sivusto toimii todella hyvin aina. Muita varaussivustoja on esimerkiksi Lomarengas ja nettimökki.

Kun haluat varata mökin sesonkiajaksi, eli kuten hiihtolomalle, jouluksi, uudeksivuodeksi tai pääsiäiseksi, sinun on muistettava yksi juttu ylitse muiden: TOIMI AJOISSA! Kun varaat mökin ajoissa, sinulla on varaa valita! Sijainniltaan, hinta-laatu-suhteeltaan ja kooltaan parhaat mökit menevät ensimmäiseksi! Vain todella kalliit, todella isot, todella pienet, muuten kytyiset tai kaukana hiihtokeskuksesta sijaitsevat mökit jäävät viimeiseksi, ja jos jätät varauksen viime tippaan, joudut tyytymään valitsemaan näistä!

Mitä asioita sitten pitää miettiä kun mökkiä varaa?

Olen itse kehittynyt aika nopeaksi mökin varaajaksi. Voin antaa teille tähän ne vinkit mitä itse siis hyödynnän kun varaan mökkiä. Eli mieti nämä asiat ja toimi näin:

1. Varaa mökki ajoissa! Esim hiihtomaksi mökki kannattaa varata ennen joulua!

2. Valitse paikkakulta tai hiihtokeskus mihin olet menossa. Varaussivustoilla voi hakea aina yhdestä paikasta kerralla. Vinkki: Lapissa on kalleinta, jos haluat päästä edullisesti suntaa pohjoisesta etelän keskuksiin lomalla, etelässä pohjoisen loma-aika ei ole enää sesonkia.

3. Käytä hyväksesi varaussivustojen erinomaisia hakuehtoja. Näin helpotat suuresti sopivan mökin löytämistä.

4. Montako ihmistä on lähdössä mökille? Laske myös lapset mukaan, paitsi sylivauvat. Laita henkilömäärä kun teet hakua. Voit laittaa hakukenttään myös minimihuonemäärän.

5. Varaa mökki läheltä hiihtokeskusta, enintään puolen kilometrin päästä. Näin helpotat omaa lomaasi melkoisesti, kun sinun ei tarvitse toimia kuskina koko lomaa vaan lapset pääsevät omin voimin rinteeseen ja pulkkamäkeen. Lähellä mökki on hieman kalliimpi, mutta hinnan arvoinen!

6. Varaa mökki yhdessä ystäväperheen kanssa! Näin pääsette edullisemmin ja lapsilla on koko ajan leikkikavereita. Voitte myös puolittaa viikon, että toinen perhe on ensin ja toinen sitten tai vaikka jakaa viikon neljälle perheelle! Näin kalliskin mökki muuttuu halvaksi.

7. Varaa mökki heti kun löydät sopivan! Varaus kannattaa varmistaa heti, sillä varaussivustojen varauskalenterit eivät välttämättä toimi. Varaa siis mieluiten sähköpostilla tai soittamalla.

8. Varmista että mökissä on kuivauskaappi! Se on hiihtolomalla ehdoton! Samoin sauna ja mieluiten myös takka. Jos on kylmä ilma, kaikkia lämmittimiä tarvitaan! :)

Tässäpä ne sitten ovatkin, ei muuta ku hyvää lomaa!