2012-07-04%2015.47.48-normal.jpg

Minä rakastan Tallinnaa!! Niin kuin varmasti niin moni muukin suomalainen. Se on jotenkin niin viehättävä pikkuruinen kaupunki, kuitenkin se on niin täynnä tarinoita! Niin erilaisia tarinoita tuhannen vuoden ajalta, että suorastaan henkeä salpaa! Siellä historia on niin käsinkosketeltava, siellä todella tuntee, että jokainen ovisyvennys, kellarinluukku ja rapistunut tiili voisi kertoa tuhansia huimia tarinoita, jos ne vain osaisivat puhua!

Olen käynyt Tallinassa useita kertoja. Ensi kertaa kävin siellä reilu kymmenen vuotta sitten, ja mielestäni paikka on valtavasti muuttunut tänä aikana. Silloin vanhasta kaupungista pystyi vielä ostamaan edullisia kenkiä, nahkatakkeja jne vaatteita tavallisista putiikeista. Nyt ne on kokonaan kaikonneet vanhasta kaupungista, siellä myydään ainoastaan matkamuistoja, kankaita ja ehkä vähän taidetta.

Ensi kerralla taisimme yöpyä laivassa. Seuraavalla kerralla yövyimme modernissa hotelli Europessa lähellä satamaa. Ihan ok hotelli, mutta eipä siinä mitään tunnelmaa ollut. Kävelymatkaakin oli reilu kilometri vanhaan kaupunkiin. Hotelli oli siisti ja puhdas, mutta aivan liian kliininen, se olisi voinut olla missä vaan! Edullinen se oli ja tavaroita ei joutunut raahaamaan kauas satamasta. Suosittelen Tallinnasta kuitenkin ehdottomasti yhtä toista hotellia!

Toissa kesänä kävimme Tallinnassa heinäkuussa oikein kesähelteiden aikaan. Se oli mahtava reissu!!! Varasin huoneet historiallisesta Olevi Residents hotellista Olevimäeltä aivan likeltä vanhan kaupunkin keskustoria. Se oli mielettömän hyvä valinta!! Huoneet varasin muistaakseni varaahotelli.fi -sivuston kautta, jossa on esitelty joitakin Tallinnan hotelleista. Lähtökohta lomalle oli, että halusin nyt vanhaan kaupunkiin ja mieluimmin historialliseen hotelliin. 

Olevin rakennuksen vanhimmat osat ovat 1200-luvulta. Hotelli oli todella sokkeloinen ja erikoisen mallinen, koska ilmeisesti huoneita oli sijoiteltu eri rakennuksiin. Huoneisiin pääsi kuitenkin kulkemaan sisäkautta. Hotellihuoneemme ikkunasta avautui hauska näkymä pienelle sisäpihalle, jossa söimme aamiaista. Huoneet olivat melko suuret ja siistit, niiden sisustuksessa tosin ei ollut mitään erikoista. Mutta hotellista kuitenkin selvästi aisti, että vanhassa rakennuksessa ollaan! Esimerkiksi, kun kuljimme huoneisiimme ja aamiaiselle, jouduimme kulkemaan keittiön läpi!! :) Keittiö tietysti oli sellainen kuin Tallinnan vanhoissa ravintoloissa: tummia valtavia hirsiparruja ja pylväitä, rosoisia kivi- ja tiiliseiniä, seinillä gobeliineja ja tauluja...Niin ikävä tulee kyllä siihen hotelliin.. voisin mennä sinne uudelleen vaikka heti.

Palvelu oli ystävällistä ja altista, kuten mielestäni tänä päivänä Tallinnassa joka paikassa. Ravintoloissa palvelu on mielettömän hyvää nykyään, silloin kymmenen vuotta sitten sai hymyjä odotella lähes yhtä kauan kuin Pietarissa. Kävimme syömässä Olde Hansassa ainakin ja parissa muussakin paikassa. Olde Hansasta muuten kannattaa varata pöytä kesällä, muuten et pääse illalla sinne syömään. Se on jotenkin niin ihana ympäristö keskiaikaisine ruukkuviljelmineen (parvekeruukuissa kasvaa laventelia, persiljaa, ruohosipulia, salaatteja, humalaa, krassia, kaikkea sekaisin!!!). Meidän seurueen miehenpuolet tosin aavistuksen nurisivat keskiaikaisen menun nihilistisyydestä, siihen kun ei kuulu perunat.... Lohko- tai ranskanperunoita on siis turha Olde Hansassa tilailla.

Hotellivaraussivusto varaahotelli.fi sivuilla on nykyään myös tosi hyvin esillä alennuskoodit hotelleihin ja matkoihin. Olen varannut sieltä matkoja viime aikoina, koska sieltä on helppo samalla poimia voimassaoleva koodi. Voisin samantien varata matkan Tallinnaan taas tälle keväälle, tällä kertaa kaksin mieheni kanssa. Haluamme kahdenkeskistä aikaa ennen kuin meidän perhe lisääntyy kesällä yhdellä ihmisellä :).